February 28, 2024
11 11 11 AM
Carane Nggawe Susu Oat
Sejarah lan Jenis’e Mrico
Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan
Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka
Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya
Keuntungan lan Kegunaan Mrico
Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner
Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa
Rasa, Ambune lan Manfaate Teh
Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma
Latest Post
Carane Nggawe Susu Oat Sejarah lan Jenis’e Mrico Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya Keuntungan lan Kegunaan Mrico Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa Rasa, Ambune lan Manfaate Teh Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma

Bijaklah dalam Pemakaian Listrik dan Air di Rumah

Panggunaan listrik lan banyu ing omah minangka salah sawijining bentuk energi sing diasilake saka sumber daya alam sing ana ing Indonesia. Kita kudu bersyukur banget urip ing bumi Indonesia. Bangsa sing duwe sumber daya. Salah sijine sumber energi, wiwit saka lenga nganti non-lenga.

Ilustrasi:

Bengi iki lingkungan panggonane Mukidi peteng ndhedhet. Udan wiwit sore dibarengi angin kenceng lan gludhug. Petir kesamber gardu listrik cedhak omahe Mukidi. Akibate, jaringan listrik ing lingkungane Mukidi mati

Mukidi : Bapake, mateni lampune suwe ora?
Bapake Mukidi : Isih ngenteni gardu listrik didandani, jam.
Mukidi : Oh nggih. Pasokan listrik ing omah kita saka ngendi, Pak?
Bapake Mukidi : Pasokan listrik omah kita saka gardu semarang.
Mukidi : Wah, adoh banget.
Bapake Mukidi : Bener Mukidi, listrik iku sumber tenaga.

Sumber energi sing bisa ngasilake listrik contone tenaga air, uap, panas bumi utawa nuklir. Sumber energi iki diowahi dadi listrik ing pembangkit listrik.

Sumber energi listrik iki bakal entek. Mulane. kita kudu bener-bener wicaksana nggunakake. Salah sawijining sumber energi sing akeh digunakake ing sekitar kita yaiku listrik. Ayo goleki carane listrik diasilake lan manfaate kanggo urip kita.

Panggunaan Listrik lan Sumber Banyu

Panggunaan Listrik lan Sumber Banyu Panguripan ing Masyarakat Modern. Banyu nduweni mupangat sing gedhe banget kanggo urip manungsa. ‘Salah sawijining panggunaan banyu minangka pembangkit listrik tenaga air. Paedahing toya punika ageng sanget lan ndadosaken gesangipun manungsa. Mula, panggunaan banyu kudu diimbangi karo kesadaran kanggo njaga sumber banyu ing bumi. Mbuwang banyu iku tumindak sing ora wicaksana.

Banyu lan listrik minangka kabutuhan manungsa sing ora bisa diganti apa wae. Aktivitas saben dina bakal kaganggu nalika pasokan banyu lan listrik keganggu. Ing Indonesia, pembangkit listrik tenaga air minangka salah sawijining upaya sing bisa ditindakake kanggo nyukupi kabeh kabutuhan pasokan listrik masyarakat.

Ketersediaan banyu sing akeh banget dadi salah sawijining alasan paling dhasar kanggo mbangun pembangkit listrik tenaga air ing Indonesia. Mula ora gumun yen Indonesia akeh waduk utawa bendungan.

Reservoir utawa bendungan iku salah siji saka seri sistem saka pembangkit listrik tenaga air.. Aliran banyu saka bendungan utawa reservoir digunakake kanggo nyopir turbin sing bakal ngasilake energi listrik.

Banyu minangka sumber energi sing cukup akeh. Banyu nyimpen energi sing akeh. Ilining banyu bisa ngobahake pabrik sing dibangun ing cedhak kali. Pabrik-pabrik kasebut bakal disambungake menyang generator kanggo ngasilake listrik. Sing luwih cepet banyu mili, luwih cepet rodha muter. Energi listrik sing diasilake luwih gedhe.

Kanthi PLTA utawa Pembangkit Listrik Tenaga Air, kasedhiyan energi listrik kanggo omah-omah bakal kawujud, uga bisa digunakake kanggo nguripake macem-macem peralatan listrik sing nggampangake aktivitas saben dina kayata lampu, televisi lan peralatan liyane.

Nalika saklar lampu ditekan, energi listrik mili menyang lampu supaya arus listrik dadi cahya lan panas. Saka acara iki ana owah-owahan ing wangun energi. Energi listrik dadi energi cahya lan panas. Diadaptasi lan disunting saka Tema Pelajaran 9 SD Kelas IV (Buku sing bakal dibuwang lan dibuwang dening sing duwe)

Ngirit banyu

Umume masyarakat Indonesia nggunakake listrik lan banyu kanggo kabutuhan saben dina, kadang kita mbuwang banyu mung kanggo kabutuhan sepele kayata ngumbah mobil lan motor. Lan luwih elek, banyu sing larang banget iki digunakake kanggo dolanan tanpa rasa getun.

Sanadyan ing mangsa kemarau akeh tetuwuhan sing mati amarga kurang banyu lan malah ing mangsa kemarau sing dawa ora sethithik alas sing kobong amarga kurang banyu. Iki sing kudu kita ganti, gaya urip sing mbuwang banyu lan ora ngurmati peparinge Gusti. Wiwit saiki, yen sampeyan maca artikel iki, ngirit banyu sabisa-bisa.

Amarga banyu sing dibuwang kuwi boros, luwih becik disiramake ing tanduran utawa disimpen kanggo kabutuhan liyane sing luwih migunani, kayata nyirami tanduran nalika musim kemarau lan menehi banyu marang kewan sing ngelak yen sampeyan duwe kewan utawa kewan. Amarga banyu iku sumbering urip. Dadi sampeyan kudu ngirit banyu.

Tips lan upaya kanggo ngirit banyu:

  1. Ndandani kran banyu sing bocor lan rusak ing omah supaya banyu ora terus boros
  2. Pateni banyu nalika sampeyan nyikat untu utawa wisuh pasuryan
  3. Aja kerep ngumbah mobil lan motor yen ora reged
  4. Nglumpukake banyu udan sing netes utawa nyembur saka atap kanggo digunakake maneh nalika nyirami tanduran utawa kembang sing disenengi
  5. Gunakake banyu sing cukup nalika adus, nguyuh lan ngumbah sandhangan
  6. Tanduran wit, amarga wit bisa nyimpen banyu ing lemah
  7. Nggawe sumur infiltrasi ing plataran omah
  8. Mbuwang uwuh ing panggonane

Ngirit listrik

Ana Pembangkit Listrik saka Banyu, Nuklir, Batubara lan liya-liyane. Ing Indonesia, akèh-akèhé pembangkit listrik sing nganggo batu bara. Kanggo mine batu bara tansah kurban Alas, kang alas iku lemah subur sing nyimpen akeh banyu, ana akeh jinis tetanduran lan kéwan. Dadi luwih boros nggunakake listrik, alas ing Indonesia bakal terancam. Wiwit saiki, nggunakake listrik kanthi wicaksana ing urip saben dina.

Tips lan carane ngirit listrik:

  1. Pateni elektronik sing ora dienggo
  2. Copot pangisi daya HP lan liya-liyane sawise digunakake
  3. Pateni lampu yen kamar ora dienggo
  4. Njupuk kauntungan saka suryo srengenge kanggo madhangi kamar mbukak
  5. Gunakake lampu hemat energi lan peralatan elektronik
  6. Gunakake Solar Cell yen sampeyan nguwasani teknologi kasebut

Matur nuwun kanggo mampir ing blog kita lan maca artikel sing kurang sampurna iki.