April 23, 2024
11 11 11 AM
Carane Nggawe Susu Oat
Sejarah lan Jenis’e Mrico
Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan
Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka
Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya
Keuntungan lan Kegunaan Mrico
Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner
Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa
Rasa, Ambune lan Manfaate Teh
Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma
Latest Post
Carane Nggawe Susu Oat Sejarah lan Jenis’e Mrico Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya Keuntungan lan Kegunaan Mrico Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa Rasa, Ambune lan Manfaate Teh Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma
Jul
2023
5

Carane Nggawe Susu Oat

Susu oat wis dadi populer ing taun-taun pungkasan minangka alternatif sehat kanggo susu sapi tradisional. Digawe kanthi direndhem kernel oat lan dicampur karo banyu, susu oat menehi akeh keuntungan kesehatan sing menarik.

Mangkene langkah-langkah prasaja kanggo nggawe susu oat ing omah:

Bahan susu sing dibutuhake:

  • 1 tuwung wiji gandum (ora instan)
  • 4 cangkir banyu
  • Gula utawa pemanis liyane (opsional)
  • Ekstrak vanilla (opsional)
  • Bahan tambahan kayata kayu manis utawa bubuk coklat (opsional)

Langkah-langkah:

  1. Rendhem Biji Oat:
    Rendhem wiji oat ing banyu paling sethithik 30 menit utawa luwih yen sampeyan pengin tekstur sing luwih alus. Rendhem oat mbantu entuk susu oat sing luwih alus.
  2. Blender:
    Sawise proses rendhem rampung, copot oats lan sijine ing blender. Tambahake banyu sing resik ing blender lan aduk nganti campuran dadi alus lan seragam.
  3. Filter:
    Saring campuran oat kanthi saringan utawa kain khusus kanggo nggawe susu luwih alus. Remet campuran oat kanthi tangan utawa nggunakake sendok
Jul
2023
3

Sejarah lan Jenis’e Mrico


Rempah-rempah wis dadi bagéan integral saka sajarah manungsa nganti pirang-pirang abad. Salah sawijining rempah-rempah sing paling misuwur lan umum digunakake yaiku mrica. Pepper ora mung menehi rasa lan aroma sing khas kanggo sajian, nanging uga duwe sawetara keuntungan kesehatan sing luar biasa. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan manfaat mrico lan macem-macem cara kanggo nggunakake ing masak saben dina.

Asal’e mrico

Mrica nduweni sejarah sing dawa lan wis digunakake dening manungsa nganti ewonan taun. Asal-usul mrica bisa ditelusuri ing Asia Kidul lan Tenggara, utamane Indonesia, India lan Sri Lanka. Tanduran mrica tuwuh kanthi alami ing alas tropis ing wilayah kasebut.

Pepper asale saka wit anggur sing dikenal minangka Piper nigrum. Ing jaman kuna, mrica wis dadi barang dagang sing aji banget. Perdagangan mrica wis lumaku luwih saka 4.000 taun. Mrica dadi salah siji sing paling sought sawise lan rego rempah-rempah ing donya nalika iku.

Indonesia minangka negara …

Jul
2023
2

Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan

Banyu mawar wis suwe dikenal kanthi mupangat kanggo perawatan kecantikan lan kesehatan. Digawe saka kelopak mawar sing direndhem ing banyu, banyu mawar ngandhut macem-macem senyawa alam sing migunani kanggo awak. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan manfaat banyu mawar kanggo kulit, rambut, lan kesehatan, lan cara nggunakake kanthi efektif. Waca pandhuan lengkap babagan banyu mawar.

kecantikan lan kesehatan

Manfaat Banyu Mawar kanggo Kulit

Banyu mawar nduweni sipat anti-inflamasi lan antioksidan sing mbantu ngrawat kulit. Nggunakake banyu mawar minangka toner alami mbantu nyuda inflamasi, iritasi lan kukul. Banyu mawar uga mbantu ngimbangi pH kulit, ngresiki pori-pori, lan nambah kelembapan kulit. Kanthi nggunakake biasa, kulit bakal katon luwih seger, resik lan padhang.

Manfaat Banyu Mawar kanggo Rambut

Banyu mawar ora mung migunani kanggo kulit, nanging uga kanggo perawatan rambut. Sifat-sifat banyu mawar sing nyegerake lan sehat mbantu ngatasi masalah kulit kepala kayata ketombe lan iritasi. Nggunakake banyu mawar minangka semprotan sawise ngumbah rambut menehi …

Jun
2023
27

Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka

Taman ruang terbuka duwe sawetara fungsi penting ing urip kutha. Ing ngisor iki sawetara fungsi utama taman ruang terbuka:

  1. Rekreasi: Taman ruangan minangka papan sing cocog kanggo rekreasi lan kegiatan fisik. Wong-wong bisa nggunakake taman iki kanggo mlaku-mlaku, mlaku-mlaku, sepedaan utawa olahraga liyane. Taman uga asring dilengkapi fasilitas kayata lapangan olahraga, papan dolanan, lan jalur jogging sing nggampangake kegiatan rekreasi kasebut.
  2. Lingkungan Ijo lan Pemulihan: Kebon ruang terbuka nyedhiyakake wilayah gedhe kanthi vegetasi lan wit-witan ijo. Iki mbantu ningkatake kualitas udara, nyuda polusi swara, lan nyedhiyakake papan perlindungan kanggo flora lan fauna. Anane taman uga menehi kesan sing nyenengake lan nyenengake, sing bisa nyuda stres lan ningkatake kesejahteraan mental.
  3. Penjangkauan lan Rapat: Taman terbuka asring digunakake minangka papan patemon ora resmi kanggo masyarakat. Wong bisa nongkrong, santai lan sesambungan karo wong liya. Taman uga minangka papan sing populer kanggo piknik, acara komunitas, konser musik, utawa festival, sing nyengkuyung hubungan sosial
Oct
2022
1

Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya

Universitas Brawijaya terus nindakake perbaikan ing macem-macem ruang publik ing kampus. Salah sijine yaiku taman sing ana ing macem-macem fakultas.

Fungsi taman iki kajawi minangka ruang terbuka ijo ugi saged dipundadosaken papan kumpul para mahasiswa lan ugi dados spot foto ikonik saben fakultas. Ing ngisor iki ana limang taman fakultas sing apik ing Universitas Brawijaya.

Universitas Brawijaya

Taman FIB (Fakultas Ilmu Budaya)

Taman iki dumunung ing ngarep bangunan A FIB. Taman iki ana ing sekitar lan ing mburi parkir FIB. Wit-witan sing rindang uga dadi hiasan ing sekitar taman.

Halang ingkang dipunginakaken ing sakiwa-tengenipun parkiran menika ugi gadhah fungsi minangka lenggahan, saengga para siswa saged njagong santai sinambi nikmati kaendahan alam gedung FCS.

FISIP Park (Fakultas Ilmu Sosial lan Ilmu Politik)

Kaya dene taman-taman liyane ing UB, taman FISIP ana ing ngarepe gedung fakultas, luwih tepate ing ngarepe gedung A lan B FISIP UB. Taman iki dilengkapi sawetara kolam iwak, area lungguhan, …

Apr
2021
4

Keuntungan lan Kegunaan Mrico

Mrica ora mung menehi rasa pedhes lan ambu kanggo masakan, nanging uga duwe sawetara keuntungan kesehatan sing signifikan. Ing ngisor iki sawetara keuntungan saka mrico kanggo dicathet:

Antioksidan:

Mrico ngandhut senyawa aktif kayata piperine, sing nduweni sipat antioksidan. Antioksidan mbantu nglindhungi sel awak saka karusakan sing disebabake dening radikal bebas, sing bisa nyebabake penuaan dini lan macem-macem penyakit kronis.

Ningkatake pencernaan:

Mrico nduweni sifat stimulasi lan bisa ningkatake produksi enzim pencernaan. Iki bisa mbantu ningkatake proses pencernaan, nyuda masalah pencernaan kayata gas, kembung, lan gangguan pencernaan liyane.

Nyerap nutrisi:

Piperine ing mrico wis ditampilake kanggo nambah panyerepan gizi, utamané vitamins lan mineral, ing awak. Iki bisa mbantu ngoptimalake keuntungan sing sampeyan entuk saka panganan sing dikonsumsi.

Efek anti-inflamasi:

Sawetara panaliten nuduhake yen piperine ing mrico nduweni sifat anti-inflamasi. Iki bisa mbantu nyuda inflamasi ing awak lan bisa entuk manfaat kanggo wong sing nandhang penyakit inflamasi kayata arthritis.

Efek analgesik:

Mrico …

Mar
2021
5

Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner

Ing jagad kuliner, daging wedhus wis suwe dadi bahan panganan sing populer. Wedhus minangka salah sawijining kewan peternakan sing nyedhiyakake daging sing enak lan bergizi. Kajaba iku, daging wedhus uga nduweni keragaman kuliner sing unik ing macem-macem wilayah ing donya. Ayo goleki luwih akeh babagan daging wedhus, sumber protein sing bergizi lan kuliner sing nyenengake.

Nutrisi ing daging wedhus:

Daging wedhus sugih ing nutrisi penting sing dibutuhake dening awak. Iki minangka sumber protein berkualitas tinggi sing mbantu tuwuh lan ndandani jaringan awak. Daging wedhus uga ngandhut zat besi, vitamin B12, selenium lan seng. Wesi penting kanggo mbentuk sel getih abang, dene vitamin B12 nduweni peran ing fungsi saraf sing sehat. Selenium lan seng minangka antioksidan sing mbantu njaga sistem kekebalan sing kuwat.

Keunikan Daging Wedhus ing Kuliner Dunia:

Ing macem-macem budaya, daging wedhus minangka bahan utama ing masakan tradisional sing sugih rasa. Ing ngisor iki sawetara conto keunikan kuliner daging …

Feb
2021
14

Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa

Gotong royong minangka nilai budaya sing kuwat banget ing Indonesia. Laku gotong royong wis ana wiwit jaman prasejarah lan tetep dadi bagian penting ing masyarakat Indonesia.

Ing desa-desa lan kampung-kampung ing Indonesia, masyarakat kerep ngumpul kanggo nyambut gawe ing macem-macem kegiatan kayata ngresiki lingkungan, mbangun prasarana desa, utawa mbantu masyarakat sing butuh.

nilai budaya

Sejarah Gotong Royong

Sejarah gotong royong ing Indonesia wis dawa banget lan wis dadi nilai budaya sing kuwat ing masyarakat. Laku gotong royong wis ana wiwit jaman prasejarah nganti saiki. Ing ngisor iki sawetara titik penting ing sajarah gotong royong ing Indonesia:

Budaya:

Ing Indonesia kathah suku bangsa ingkang gadhah tradhisi gotong royong ing saben dinten. Suku-suku kaya ta wong Jawa, Sundha, Batak, Toraja, lan liya-liyane nduweni laku gotong royong sing kuat ing macem-macem aspek urip, kalebu tetanen, mbangun omah, perayaan tradisional, lan kegiatan sosial.

Urip Desa:

Gotong royong kiyat banget ing uripe masyarakat padesan ing Indonesia. …

Jan
2021
5

Rasa, Ambune lan Manfaate Teh

Rasa Teh lan Aroma

Rasa lan ambune teh beda-beda gumantung saka jinis teh, cara nyeduh, lan faktor liyane. Ing ngisor iki minangka gambaran umum babagan rasa lan aroma sing bisa ditemokake ing sawetara jinis teh:

  1. Teh Ijo:

Teh ijo umume nduweni rasa seger, entheng, lan herbal. Rasa iki bisa beda-beda saka manis nganti suket. Ambune tèh ijo asring digambaraké minangka suket herbal, vegetasi utawa seger.

  1. Teh Ireng:

Teh ireng nduweni rasa sing kuwat, lengkap, lan kuat. Rasa teh ireng bisa kalebu coklat, woh, kayu utawa rempah-rempah. Ambune tèh ireng bisa manis, lemah, utawa malah rada landhep.

  1. Teh Oolong:

Teh oolong nduweni macem-macem rasa gumantung saka tingkat oksidasi sing diwenehake. Rasa teh oolong bisa beda-beda saka entheng lan seger nganti lengkap lan kompleks. Aroma teh oolong bisa kalebu kembang, woh-wohan utawa rempah-rempah.

  1. Teh Putih:

Teh putih nduweni rasa sing entheng, entheng, lan rada manis. Rasa teh putih bisa ngemot kembang, …

Dec
2020
12

Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma

Teh yaiku ombenan sing digawe saka godhong tanduran teh (Camellia sinensis). Tanduran teh iki asale saka kulawarga Camellia lan wis suwe dibudidayakake ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Godhong teh ngandhut senyawa kimia kayata polifenol, katekin, theaflavin, lan kafein, sing menehi rasa, aroma, lan manfaat kesehatan sing khas.

Ing ngisor iki sawetara poin penting sing kudu dingerteni babagan teh:

  1. Jenis Teh :

Ana sawetara jinis teh sing asale saka tanduran teh sing padha (Camellia sinensis), nanging ngalami perawatan sing beda. Sawetara jinis tèh populer kalebu tèh ijo, tèh ireng, tèh oolong, lan tèh putih. Proses pangolahan, kalebu tingkat oksidasi sing diwenehake menyang godhong teh sawise panen, mbedakake jinis teh.

  1. Rasa lan Ambune:

Saben jinis teh nduweni rasa lan aroma sing khas. Teh ijo umume nduweni rasa seger, entheng, lan herbal. Teh ireng nduweni rasa sing kuat lan tanin sing menehi rasa astringent ing tutuk. Teh oolong nduweni macem-macem rasa, gumantung …