February 28, 2024
11 11 11 AM
Carane Nggawe Susu Oat
Sejarah lan Jenis’e Mrico
Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan
Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka
Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya
Keuntungan lan Kegunaan Mrico
Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner
Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa
Rasa, Ambune lan Manfaate Teh
Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma
Latest Post
Carane Nggawe Susu Oat Sejarah lan Jenis’e Mrico Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya Keuntungan lan Kegunaan Mrico Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa Rasa, Ambune lan Manfaate Teh Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma

Sejarah lan Jenis’e Mrico


Rempah-rempah wis dadi bagéan integral saka sajarah manungsa nganti pirang-pirang abad. Salah sawijining rempah-rempah sing paling misuwur lan umum digunakake yaiku mrica. Pepper ora mung menehi rasa lan aroma sing khas kanggo sajian, nanging uga duwe sawetara keuntungan kesehatan sing luar biasa. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug babagan manfaat mrico lan macem-macem cara kanggo nggunakake ing masak saben dina.

Asal’e mrico

Mrica nduweni sejarah sing dawa lan wis digunakake dening manungsa nganti ewonan taun. Asal-usul mrica bisa ditelusuri ing Asia Kidul lan Tenggara, utamane Indonesia, India lan Sri Lanka. Tanduran mrica tuwuh kanthi alami ing alas tropis ing wilayah kasebut.

Pepper asale saka wit anggur sing dikenal minangka Piper nigrum. Ing jaman kuna, mrica wis dadi barang dagang sing aji banget. Perdagangan mrica wis lumaku luwih saka 4.000 taun. Mrica dadi salah siji sing paling sought sawise lan rego rempah-rempah ing donya nalika iku.

Indonesia minangka negara sing dikenal minangka produsen lada. Ing abad kaping 19, Walanda nguwasani Nuswantara Indonesia lan nguwasani produksi lan perdagangan mrica ing wilayah kasebut karo mitra dagang, yaiku VOC, lan ndadekake mitra dagang kasebut dadi paling sugih lan paling gedhe ing donya nalika iku.

Asal-usul mrico ing wilayah Asia Kidul lan nyebar ing saindenging jagad ndadekake rempah-rempah iki dadi salah sawijining rempah-rempah sing paling disenengi lan digunakake ing macem-macem masakan ing macem-macem budaya ing saindenging jagad.

Sajarah mrico

Perdagangan mrica nyebar menyang macem-macem wilayah, kalebu Timur Tengah, Roma kuno lan Eropa. Rute perdagangan lada, sing dikenal minangka Rute Rempah-rempah, minangka salah sawijining faktor sing nyebabake eksplorasi lan ekspansi kolonial ing jaman kepungkur.

Bangsa Portugis minangka salah sawijining negara Eropa sing nduweni peran penting kanggo ngontrol perdagangan rempah-rempah, kalebu mrica. Ing abad kaping 15, Vasco da Gama, penjelajah Portugis, nemokake rute segara anyar menyang India sing mbukak lawang kanggo kontrol Portugis babagan lada lan perdagangan rempah-rempah liyane.

Secara historis, mrica nduweni nilai ekonomi sing dhuwur banget lan wis dadi faktor penting ing pengaruh budaya, perdagangan lan eksplorasi ing saindenging jagad. Saiki, produksi mrico wis berkembang ing macem-macem negara ing saindenging jagad.

Jinis Mrica

Ana sawetara jinis mrico sing umum digunakake ing masak, lan saben jinis nduweni ciri lan kegunaan sing beda-beda. Ing ngisor iki sawetara jinis lada sing populer:

  1. Mrica ireng:

Mrica ireng minangka mrica sing paling umum digunakake. Mrica ireng wis mateng lan garing. Mrica ireng nduweni rasa sing kuat, pedhes lan aroma sing cetha. Biasane digunakake ing macem-macem masakan kayata panggang, sup, saos lan salad.

  1. Lada Putih:

Mrica putih asale saka wiji mrico sing wis mateng, dikupas lan dikeringake. Mrica putih nduweni rasa sing luwih entheng lan rada pedhes dibandhingake karo mrica ireng. Biasane digunakake ing masakan kayata iwak, panganan laut, saus putih lan masakan sing mbutuhake rasa sing luwih alus.

  1. Mrica abang:

Mrica abang, uga dikenal minangka mrico abang manis utawa paprika, dudu rempah-rempah pedhes kaya mrica ireng utawa putih. Mrica abang biasane digunakake ing wangun bubuk lan menehi pasugatan rasa manis lan fruity. Iki digunakake sacara ekstensif ing masakan Mediterania lan ing masakan kayata goreng, saus lan sajian daging.

  1. Mrica Sichuan:

Mrica Sichuan asale saka China lan nduweni rasa sing unik lan khas. Mrica Sichuan nduweni rasa pedhes sing kuat kanthi sentuhan lembut lan sensasi tingling sing disebabake dening senyawa kimia sing diarani sanshool. Biasane digunakake ing masakan Cina, utamane ing masakan Sichuan kayata Kung Pao Chicken lan Mapo Tofu.

  1. Mrica Jepang (Sansho):

Mrica Jepang, uga dikenal minangka sansho, nduweni rasa sing kuwat lan nyegerake. Biasane digunakake ing masakan Jepang kayata masakan sushi, sashimi lan masakan daging panggang.

  1. Mrico Kampot:

Mrica Kampot asalé saka provinsi Kampot ing Kamboja lan dianggep minangka salah sawijining jinis mrica paling apik ing donya. Mrica kampot nduweni rasa sing kompleks, kanthi sentuhan pedhes lan manis. Iki digunakake ing macem-macem masakan lan minangka bagéyan penting saka masakan Khmer.

Saben jinis mrico nduweni ciri rasa lan aroma sing béda, lan panggunaane bisa menehi ukuran rasa sing unik. Pilihan saka jinis mrico kanggo nggunakake gumantung pilihan pribadi lan jinis sajian sing disiapake.