February 28, 2024
11 11 11 AM
Carane Nggawe Susu Oat
Sejarah lan Jenis’e Mrico
Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan
Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka
Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya
Keuntungan lan Kegunaan Mrico
Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner
Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa
Rasa, Ambune lan Manfaate Teh
Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma
Latest Post
Carane Nggawe Susu Oat Sejarah lan Jenis’e Mrico Keuntungan lan Kegunaan Banyu Mawar kanggo Kaendahan lan Kesehatan Fungsi Taman Ijo ing Ruang Terbuka Lima Taman Indah ing Universitas Brawijaya Keuntungan lan Kegunaan Mrico Ngerteni Daging Wedhus: Sumber Protein Nutrisi lan Keragaman Kuliner Gotong royong Nyembelih Kewan Kurban ing Desa Rasa, Ambune lan Manfaate Teh Kesenengan Teh: Temokake Macem-macem Rasa lan Aroma

Panganan saka Woh Duren

Woh duren bisa diolah dadi macem-macem masakan lan panganan sing enak. Ing ngisor iki sawetara olahan woh durian sing populer:

Woh Duren
  1. Es Duren : Duren asring dipunginakaken minangka bahan baku es duren ingkang enak. Es duren biasane digawe saka daging durian tumbuk, susu, gula lan es serut. Iku sugih, krim, lan sampurna kanggo cuaca panas.
  2. Dodol Duren : Dodol menika panganan ingkang legi lan kenyal saking durian. Dodol Duren digawe kanthi nyampur daging durian karo gula, glepung ketan lan santen. Banjur campuran iki dimasak nganti dadi tekstur kenyal lan padhet. Dodol Duren nduweni rasa sing kuat lan legi.
  3. Pancake Duren: Pancake Duren minangka panganan cuci mulut sing kasusun saka adonan pancake sing diisi daging Duren. Pancake iki bisa disuguhake karo sirup manis utawa es krim vanilla kanggo campuran rasa sing enak.
  4. Bal-balan Duren: Bal-balan duren ya iku panganan sing legi sing digawé saka campuran glepung, endhog, gula lan daging durian. Campuran iki banjur digoreng nganti dadi coklat. Bola duren nduweni tekstur renyah ing njaba lan alus ing njero.
  5. Kue Bulan Duren : Kue Bulan mujudake panganan tradhisional sing biasane dipangan nalika Riyaya Purnama. Mooncake Duren minangka variasi kue rembulan sing diisi karo pasta durian sing sugih lan lembut.
  6. Pengat Duren: Pengat yaiku panganan manis Malaysia sing digawe saka campuran Duren, santen lan gula. Pengat Duren biasane dimasak nganti kenthel lan disuguhake adhem. Iku krim, manis, lan enak.
  7. Smoothie Durian: Durian bisa digunakake minangka bahan utama ing smoothie sing nyegerake. Daging durian sing wis mateng dicampur karo susu utawa yogurt, es batu lan gula miturut rasa. Duren Smoothie nduweni rasa krim sing sugih lan nyenengake.

Elinga yen persiapan kasebut bisa uga duwe kandungan gula lan lemak sing cukup dhuwur. Mula, konsumsi kanthi wicaksana lan kanthi jumlah sing cocog karo kabutuhan lan gaya urip sampeyan.